miercuri, 23 iunie 2010

Jurnal de Madrid : Ultimele idei...

Dragii mei,

Ajungem si la subiectele mele preferate despre care as avea foarte multe de spus, dar o sa ma rezum doar la cateva idei. Ca in orice calatorie, imi place sa adun date despre tot ce mi se pare interesant, pentru ca vreau sa expun, dincolo de vesnicele obiective turistice vazute de toata lumea, si partea mai putin cunoscuta a respectivei zone, vizitate :
Muzica spaniola 
Are o istorie lungă şi vibranta, care a avut un impact important asupra muzicii în cultura occidentală, este adesea asociata cu traditii cum ar fi flamenco si chitara acustica; muzica spaniola este, de fapt incredibil de diversificata de la o regiune la alta.
Muzica spaniola actuala e reprezentata prin :
   - David Bisbal, nascut in Almeria, pe 5 iunie 1979, este unul din cei mai cunoscuti artisti spanioli internationali. Mai multe date despre David Bisbal gasiti pe : http://www.davidbisbal.com/
   - Alejandro Sanz, nascut in Madrid pe 18 decembrie 1968, este un artist complet care imbina cu intelepciune modernitatea cu traditia si spiritul flamenco.
   Personal, imi place mai mult Alejandro Sanz, piesele sale sunt mai putin ritmate decat ale lui David Bisbal si  se "simte" mai mult influenta muzicii traditionale. Mai multe date despre Alejandro Sanz : http://www.alejandrosanz.com/
   -     Julio Iglesias, preferatul tuturor generatiilor (dar, mai ales al mamei mele), nascut pe 23 septembrie 1943, este la fel de reprezentativ  pentru Spania ca si cei doi de mai sus. Ceea ce este interesant de spus despre acest artist este  faptul ca s-a apucat de muzica in urma unui accident de masina, atunci cand medicul care il ingrijea i-a adus o chitara. Aşa a inceput fulminanta sa carieră care se intinde pe o periodă respectabilă de 40 de ani, incununata cu numeroase albume răsplatite cu aur, platina si numeroase distinctii, uneori unice in lume. Sa fim sinceri, cine nu a auzit de Julio Iglesias… http://www.julioiglesias.com/ site-ul oficial al artistului.

Festivalul “ Rock in Rio” se desfasoara in diverse orase ale lumii, incepand cu anul 1985( primul festival s-a tinut in Rio de Janeiro). Anul acesta ca si in 2008, festivalul a avut loc in Lisabona si Madrid (mai exact in Arganda del Rey) si  a adunat milioane de fani din intreaga lume. Au tinut capul de afis : Shakira, Rihanna, Bon Jovi ( care a revenit in Spania dupa 8 ani), Metallica, David Guetta si multi altii.
Festivalul a avut loc in Madrid in  perioada 4, 5, 6, 11 si 14 iunie.
Este preconizat ca festivalul “ Rock in Rio” sa se tina si in Polonia in urmatorii ani.

Moda spaniola
Nu puteam sa nu vorbesc despre moda, asta si pentru ca fara lipsa de modestie cred ca dupa atatia ani de “shopping” facut in Europa, am ajuns sa fiu o cunoscatoare a modei.
Istoria si viitorul modei contemporane spaniole se afla publicat intr-o carte care se intituleaza "Geografia de la Moda Espanola" care prezinta trecutul si caracterul celor care au adus moda spaniola in centrul atentiei la nivel mondial. Cartea face o calatorie printre tinutele care au facut istorie si descrie procesul de creatie al unui  numar de 28 designeri spanioli de top.
Agatha Ruiz de la Prada, Amaya Arzuaga, Andres Sarda, Angel Schlesser, Carmen March, Davidelfin, Devota, Lomba, Elio Berhanyer, Juanjo Oliva, Roberto Torretta, Spastor si Victorio, Lucchino sunt cateva dintre numele care ofera viziunea lor asupra modei in noua carte din domeniu.
Stilul vestimentar al spaniolilor este total diferit de cel al francezilor si ma refer la culori si eleganta. Fara discutie francezii sunt mai sus din punct de vedere estetic, combinatia de culori este mai putin diversificata fata de cea spaniola. Dar sa nu uitam de marcile renumite, precum Zara, Stradivarius, Bershka, Massimo Dutti, Mango, Pull&Bear sau Oysho.
Ca o “shoppingaholica”  ce sunt, am facut si ceva cumparaturi pe la Madrid in ultimele zile, in cautare de ceva unic si pot spune ca am gasit magazine ca : Blanco, Rimaldi Creazione si Inter- Bios.
Madrid-ul este un oras "misterios" care merita vazut in toata splendoarea sa, dar sa nu uitam si de ce ne ofera  Toledo si Chincon. Ca in orice oras se ascund si alte ''obiective turistice" mai putin cunoscute de noi toti, care merita expuse publicului dornic de calatorii inedite.

Acesta a fost " Jurnalul de Madrid".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu