luni, 21 iunie 2010

Jurnal de Madrid : Corida

Corida este o practica traditionala, este al doilea mare spectacol dupa fotbal in Spania, insa dincolo de traditie, mi se pare un spectacol sangeros si crud fata de animale.
Ar trebui mai intai sa stiti cum se procedeaza  : pentru ca taurul sa fie pregatit pentru corida, este tinut timp de 24 de ore inchis in intuneric, atunci cand este lasat in arena, lumina puternica si urletele oamenilor sa il sperie, ochii ii sunt manjiti cu un strat gros de unsoare pentru a-i impiedica vederea; copitele ii sunt unse cu o substanta iritanta pentru a-l face mai agitatat; i se da sa bea apa cu o substanta care ii produce diaree puternica, i se infig in corp sulite care ii distrug organele interne si produc hemoragie interna.Sortul pe care il poarta nu e din motive estetice ci pentru a ascunde de ochii spectatorilor intestinele care ies prin rani. Bietul animal nu are nici o sansa si asta doar pentru a-i permite toreadorului sa se "exprime artistic".
Organizatia “Equanimal” lupta in Spania pentru desfiintarea acestei practici si sper sa si reuseasca sa opreasca acest masacru.

Revin cu ultimele idei despre aceasta minunata calatorie...
A +

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu