marți, 15 iunie 2010

Jurnal de Madrid : Chinchon - tipicul oras vechi spaniol



Chinchon este unul dintre cele mai unice şi pitoresti orase din Spania; aflat la doar 48 de km de Madrid, Chinchon reprezinta tipicul oras vechi spaniol.

Este construit in jurul faimoasei Plaza Mayor ce a fost construita din secolul 15 pana in secolul 17; aceasta prezinta circa 234 de balcoane din lemn numite “claros”, sub care se afla numeroase restaurante şi hanuri. Plaza Mayor este folosita  pentru piese de teatru in aer liber, arena de luptă cu tauri specifice spaniolilor(in centrul pietei se vad urmele lasate din anii precedenti de pilonii pusi pentru corida), dar si pentru numeroasele “fieste” care se tin in Chinchon.

Printre principalele atractii ale orasului se numara si Iglesia Nuestra Seniora de la Asuncion (in centrul capelei se afla pictura “Adormirea Maicii Domnului”, operă a celebrului Francisco de Goya), Teatro Lope de Vega, Torre del Reloj, Ermita de San Roque, Ermita de San Anton, Ermita de Nuestra Seniora de la Misericordia, Ermita de Nuestra Seniora del Rosario, Convento de San Agustín (Parador de Turísmo un hotel de 4 stele construit intr-o fosta manastire), Convento de las Clarisas, Casa de la Cadena, Castillo de los Condes, Castillo de Casasola, Arquitectura y Urbanismo popular en Chinchon, Museo Etnologico La Posada.
Eu am vizitat Chinchon-ul noaptea pentru ca ziua era foarte cald, si pot spune ca am ramas placut impresionata de acest orasel-simbol spaniol.
Ce mi s-a mai parut interesant in Chinchon, este Parador de Chinchon, un hotel construit intr-o fosta manastire, care iti ofera toate conditiile unui hotel de 4 stele, cu un restaurant-muzeu. Mai multe informatii despre parador puteti gasi pe acest site:
http://www.spainparador.com/Chinchon.htm
Chinchon este cunoscut si pentru gastronomie, vin, lichior de anason, dar, si pentru usturoiul care se cultiva aici.
Daca ajungeti la Madrid, trebuie neaparat sa vizitati Toledo si Chinchon.
A+

3 comentarii:

  1. Cred ca oricum si noaptea este foarte frumos orasul, cred ca a meritat din plin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca oricum merita si noaptea ...e genul de oras care are o magie aparte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa sti ca mie mi-a placut mai mult Chincon si Toledo, decat Madrid...pare un oras mult prea aglomerat...

    RăspundețiȘtergere