sâmbătă, 19 iunie 2010

Jurnal de Madrid : Am atentat la Atocha

In ultima zi petrecuta la Madrid, am ajuns  si in gara Atocha, prima gara din Arganzuela (sudul Spaniei) construita in 1851 si refacuta in urma unui incendiu in 1892, in care se intalnesc autobuze, metrouri, trenuri externe si interne ( legaturi cu Barcelona, Sevillia, Cordoba, Malaga si Toledo).De aici poti ajunge practic in orice zona din Madrid sau din jurul Madridului.
Gara Atocha mai este cunoscuta si pentru nenorocirea din 11 martie 2004, cand 4 trenuri pline cu navetisti au sarit in aer. Bilantul total a fost de 192 de morti, dintre care 16 romani si aproape 1.000 de raniti. Atentatul a fost revendicat de o grupare a extremistilor islamisti inspirati de al-Qaida.In afara de faptul ca este o gara importanta, este si un loc unde te poti relaxa.
In gara a fost amenajata in anul 1992, pe o suprafata de 4000 de metrii patrati, o gradina botanica. Puteti vedea  peste 7000 de specii de plante, broaste testoase si pesti din diferite specii. Multe din plantele de aici sunt tropicale si intalnesti foarte multi palmieri. Majoritatea dintre ei sunt atat de inalti incat ajung pana la acoperisul garii.Iti poti bea cafeaua la una din terase, privind spre minunata gradina exotica.
Revin cu ultimul articol din ''Jurnalul de Madrid",  care cred eu ca va fi ''cireasa de pe tort'' a acestei excursii. De cateva zile culeg date interesante si mai putin cunoscute despre Spania. In speranta ca v-am starnit curiozitatea, ne auzim curand...

A+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu