joi, 7 aprilie 2011

Les femmes du 6eme etage

Astazi am fost sa vedem un film frantuzesc extrem de interesant ‘Les femmes du 6eme etage’. 
Actiunea filmului se petrece la Paris in anul 1960; Jean- Louis Joubert este broker si tatal a doi copii. El apartine unei clase sociale burgheze iar sotia sa isi petrece zilele organizand ‘ceaiuri mondene’, facand cumparaturile numai la magazinele de lux, iar cei doi copii isi urmeaza studiile la o scoala privata. 
La cel de al 6-lea etaj al imobilului in care locuieste familia Joubert, traiesc menajerele de origine spaniola care formeaza un grup sudat, ca o mare familie, sustinandu-se una pe alta. Ele muncesc mult si traiesc in conditii extrem de rudimentare, dar  sunt puternice, pline de viata si tot timpul puse pe sotii. Intr-o zi domnul Joubert  dupa o cearta cu sotia se muta la al 6-lea etaj si descopera cu multa umanitate aceasta companie vesela si decide sa rupa frontiera intre lumea burgheza  din care face parte si lumea simplelor femei de menaj.
Ca o concluzie a acestui film, putem spune ca omenia si umanitatea ar trebui sa primeze in relatiile dintre oameni si in zilele noastre.Sa nu uitam nicioadata de unde am venit si sa ne cunoastem bine ‘lungul nasului’.Ca in orice poveste iubirea si bunatatea castiga intotdeauna in film ca si in viata.

A+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu