miercuri, 21 august 2013

Vacanta Spania – Franta (2) - Santander si peninsula Magdalena



Pe o ploie torentiala am pornit la pranz si spre Santander, capitala Cantabriei. Orasul are farmecul sau propriu, cel mai bine e oglindit de cazinourile din apropierea plajelor. O scurta plimbare in ploaie pe strazile pline de turisti si un popas in vestitele  « Mercado de La Esperanza », « Ayuntamiento », « Plaza Porticada », « Correos » si « Catedral Iglesia del Cristo ». 
Ne-am intors pe faleza inapoi spre parcare si ne-am fotografiat cu cele 4 statui din fier care te duc cu gandul la o baie pe cinste in ocean. Nu a fost cazul si la noi pentru ca ploua torential. Dupa 10 minute de mers cu masina pe drumurile intortochiate si pline de lucrari am ajuns si la « Peninsula de la Magdalena ». Cu parcarea a fost mai greu, dar dupa ce am rezolvat am pornit spre peninsula pe jos admirand superba plaja «  El Sardinero ».  Am avut ceva de urcat spre palatul desemnat cel mai cultural loc din Cantabria. 
Domeniul are si un mic zoo cu foci si pinguini dar si 3 vapoare care aduc aminte ca zona Cantabria este si o zona pescareasca. Dupa aceasta vizita ne-am oprit la un restaurant aflat aproape de peninsula. Fiind in Cantabria locul unde pestele e cam la el acasa am optat pentru un peste, si ce altceva decat o supa de peste si un merluciu cu legume iar ca desert, desigur « sobaos pasiegos » un fel de chec si « quesada » un fel de budinca din branza fara aluat. Pentru ca vremea se indreptase, iesise si soarele in sfarsit, ne-am gandit sa ne « clatim » un pic ochii si printr-un mall si sa mai profitam un pic de soldurile spaniole. Am ajuns la Valle Real unde am intrat desigur la Primark, care o sa ajunga curand si in Franta.  Ca in fiecare seara am degustat din mancarea traditionala in Camargo la restaurantul El Tocinero.
Pe curand!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu