joi, 22 august 2013

Vacanta Spania – Franta (2) - Donostia- San Sebastian



Astazi o sa va vorbesc despre perla oceanului Atlantic - « Donostia » pe spaniola sau « San Sebastian » la francezi, un fost sat pescaresc care a inceput sa fie cunoscut incepand din secolul al 19-lea atunci cand medicul i-a recomandat reginei Isabela a II-a sa petreaca mai mult timp pe coasta Cantabriei. Aceasta a ales San Sebastian timp de 20 de ani. Dupa un drum plin de ploaie torentiala am ajuns si in Donostia. Traficul era infernal, am gasit un loc de parcare si ne-am indreptat spre plaja favorita a reginei - « Playa de la Concha ». Pe linia coastei se afla 3 dealuri: « Monte Igueldo » care are un parc de distractii si un funicular; « Monte Urgull » unde se afla un castel, iar la poalele lui s-a dezvoltat orasul vechi si « Monte Ulia » cunoscut mai ales pentru privelistile uluitoare. Am admirat cele 3 dealuri si am pornit spre centrul vechi de-a lungul « Paseo del Muelle », un sir lung de « tapas bar-uri ». 
Nu puteam rata un « gateau basque » scos din cuptor si plin cu zahar pudra. Pe strazile din spatele portului am descoperit si biserica « Santa Maria » cu arcadele sale. Langa biserica se afla « Museo San Telmo », o manastire dominicana transformata, dar si « Plaza de la Constitucion » cu cafenelele sale in aer liber.











Dupa cateva ore petrecute in San Sebastian am pornit spre centrul comercial Garbera pentru a ne « clati » ochii cu niste reduceri; asa ca am intrat fara sa vreau, desigur, la Promod si Springfield unde mi-am gasit niste hainute tare faine de toamna la super pret. Am intrat si la supermarket, fiind in Spania era musai sa nu gasim produse romanesti. Ce-i drept, cam scumpe, vin de Cotnari 6 euro si zacusca traditionala la 2 euro. Nu am luat prea multe pentru ca oricum ne opream a doua zi la granita sa facem plinul cu produse spaniole si romanesti.

Pe curand !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu