sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Galette des rois pe muzica romaneasca

Astazi, 08.01.2011, ora 17, sala Bellegrave, ansamblul vocal si instrumental Arianna a incantat audienta numeroasa cu cantece specifice Craciunului. Daca in prima parte a serii ne-am delectat cu muzica frantuzeasca (Camille Saint-Saens , Hector Berlioz), in a doua parte muzica traditonal romaneasca a tinut capul de afis (colinde compuse de Viorel Munteanu pe 4 voci, muzica instrumentala). Colindele romanesti au fost interpretate intr-o romana perfecta de catre francezi, iar recitarea in franceza a catorva poezii ale marelui poet national Mihai Eminescu a indus celor prezenti o atmosfera tipic ''Cenaclului Flacara", in rolul regretatului Adrian Paunescu fiind Teodora Alupei (actrita). Trecerea de la partea intai la a doua s-a facut printr-o degustare de  "galette de rois", cidru si vin de Bordeaux  pe fundalul muzicii iesite dintr-un taragot si un acordeon manuite de 2 artisti populari romani.
Printre titulurile melodiilor interpretate s-au numarat : Glasurile Putnei; Tatal nostru; Colo-n in sus si mai in sus; Sculati, sculati boieri mari; La 2 meri si la 2 peri; In orasul Vitleem.
Dupa 2 ore jumatate de delectare atat a auzului cat si a papilelor gustative am parasit sala, gandul fiindu-mi indreptat la frumusetea cu care au interpretat cativa straini din proprie initiativa si fara vreun profit material COLINDE ROMANESTI.

La multi ani cu sanatate, s-aveti cititori sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu