miercuri, 5 mai 2010

8th Wonderland

Aseara am fost la un film denumit  8th Wonderland, incadrat la categoria drama, thriller, cu o durata de 105 minute, un film cu un buget de 1.800.000 de euro, realizat de 2 regizori francezi Nicolas Alberny si Jean Mach, in mai multe limbi internationale, cum ar fi : engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, rusa, araba, greaca, chineza, japoneza, persana.
In film este vorba despre oameni de ordinul milioanelor, răspânditi în întreaga lume, care sunt dezamăgiţi de modul în care evoluează lumea si decid să se unească. Toti sunt ghidati de dorinţa de a îmbunătăţi lucrurile.  Prin intermediul internetului, acestia creează prima lume virtuala. În fiecare săptămână, toti acesti cetateni voteaza prin referendum o moţiune diferita, urmand ca fiecare dintre ei care au vreo legatura directa cu aceasta motiune sa o si rezolve.
Dar ce s-ar întâmpla în cazul în care mişcările din lumea a 8-a ar fi devenit treptat mai evidente? În cazul în care comportamentul lumii a 8-a, se apropie încet, dar sigur de un comportament terorist? O problemă de nerezolvat ar apărea în toate naţiunile. 
Scopul filmului e acela de a ne face pe noi sa intelegem ca in fiecare om sau natiune exista ceva ce se poate schimba, trebuie doar sa cerem ajutorul si sa nu ramanem indiferenti. Lumea in care traim poate fi mai buna sau mai rea, in functie de cat ne implicam noi.
Dupa terminarea filmului, regizorii au discutat cu noi, sa afle parerea despre acest film, si daca sunt si alte idei cu privire la alte scenarii de film, ceea ce prin Romania nu stiu daca se intampla.



A+

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu