luni, 16 septembrie 2013

Bretania - Saint Malo fortareata-port



Saint Malo m-a fascinat pur si simplu. Un alt loc unde mi-ar placea sa-mi petrec batranetile. Nu trebuie decat sa te plimbi hai-hui pe strazile inguste ale vechii cetati aparate de ziduri si reunite in jurul catedralei «St Vincent » din secolul 12. Totul are o logica impresionanta. Catedrala este marginita de casele inalte ale proprietarilor de corabii din secolele 17-18. Toate sunt autentice desi au fost construite rapid dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. « Place Chateaubriand » e plina de cafenele, case si vile din piatra. Aici se afla si « Maison de la Duchesse Anne » cu foisoarele sale. Plimbarea in jurul zidurilor ofera vederi placute ale marii, asupra portului unde se afla ambarcatiuni specifice unui port de « plaisir » dar si asupra citadelei. In timpul mareei poti merge pe una din cele 3 plaje de la poalele zidurilor dar si pana la insula « Grand-Be ».




 Pe curand!













4 comentarii:

  1. Frumos! M-am gandit si eu sa vizitez orasul, vara trecuta cand am ajuns prin regiune, insa timpul a fost prea scurt pentru tot ce as fi vrut :D. A ramas pe data viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii Larisa ca mie mi-a placut mai mult Saint Malo decat Mont St Michel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori locurile mai putin cunoscute si mai ne-vizitate se dovedesc mai interesante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect! Asa am patit eu cu Barcelona. Toata lumea mi-a zis ca e frumoasa ca nu stiu ce...mie nu mi-a placut. Prea ticsita de asiatici si prea aglomerata. In afara de plaja si Parc Guell a lui Gaudi, restul scump si comercial.

    RăspundețiȘtergere