vineri, 4 februarie 2011

Braderia bordeleza

Trezita dis-de-dimineata, am pornit spre oras sa intampin cum se cuvine “ Marea braderie bordeleza”, ca doar nu era sa scap o asa placere de a shopping-ui si pe la Bordeaux. Pentru prima zi, destul de slabut, se putea si mai bine, poate si faptul ca dupa atatia ani de umblat prin Europa am devenit cam pretentioasa.
In Franta ca peste tot in Europa ( nu si in Romania) se vinde tot. Preturi de bun simt zic eu : tricouri de la 5 euro, pulovere de la 10-15 euro, jeans de la 10-15 euro, mantouri de la 20 euro, ceea ce prin Romanica ma scuzati dar dai o caciula de bani pe haine facute in China.
Avand in vedere ca ora era destul de matinala, nu prea am avut cui sa-i dau coate, nu de alta dar la 1.80 am coatele mai lungi ca altele.
Reduceri substantiale gasesti la : Cache Cache, Camaieu, H&M, Zara, Desigual, Celio unde in Romania nu te poti atinge pentru ca au preturi nesimtite.
Din pacate noi stam prost la multe capitole in Romania, insa snobismul romanesc nu are margini, kich-ul e la el acasa. In materie de moda, romancele se imbraca mult mai bine decat frantuzoaicele.Suntem printre primii in Europa in materie de textile, inca de pe vremea creatoarei de moda Zina Dumitrescu (mama Zina) un mare talent al creatie si culminand de ce nu cu Ingrid Vlasov care a cucerit Paris-ul si New York-ul in zilele noastre. A imbracat-o pana si pe Madame Gaga.
Nu de mult cand faceam circuite de shopping impreuna cu amicele mele, observam faptul ca majoritatea ne considerau ca facem parte din clasa de fitosi, nu realizau ca hainele pe care ni le cumparam de prin Europa, erau la preturi la care in Romania nici nu visai.
Ma gandesc serios sa fac si aici in Franta un traseu pentru shooping, as avea un succes fulminant.
Asa ca fetelor nu fiti suparate, odata cu venirea brand-ului H&M poate se mai schimba ceva si pe la voi prin garderoba.
Cat despre mine, curand va trebui sa imi cumpar un alt dulap, nu de alta dar si sotul meu e shoopingaholic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu