joi, 22 aprilie 2010

Arcachon...golf, ocean, duna...

Arcachon (Arcaishon în occitană) este o localitate în departamentul Gironde, situata în sud-vestul Franţei, pe coasta Atlanticului 55 km (34 mile) sud-vest de Bordeaux, în pădurea Landes. Aceasta are o plajă fină, şi o climă mai blândă fata de restul zonei.
Arcachon este cunoscut si pentru stilul architectural victorian denumit "Arcachonnaise" numele local pentru vilele de aici.
Arcachon este de numai 150 de ani, nu cu mult timp inainte a fost doar o pădure de pini, stejari şi copaci căpşuni (Arbutus), fără legături rutiere sau case.
La intrarea de sud de la Oceanul Atlantic, Arcachon Bay este încoronată de duna de nisip cea mai mare din Europa, Dune de Pyla (sau du Pilat), de aproape 3 km lungime, 500 metri lăţime, ajungând la 107 de metri în înălţime.
O mare interioară de 150 km patrati, Golful Arcachon este ideal pentru inot, navigaţie şi agrement-canotaj. Este, de asemenea, un habitat natural, o rezervaţie naturală fabuloasa pentru păsări din toată Europa de Nord. Trei minuni naturale au devenit emblema de frumusetea fascinanta a golfului Arcachon: Dune Pyla, Arguin bancul de nisip şi Ile aux Oiseaux cu cabane construite pe picioroange deasupra nivelului mării Golful Arcachon care permit  pescarilor din Arcachon sa adune stridii.
Situat pe coasta atlantică a Gironde şi vinurile sale de prestigiu (acoperind intreaga gama de roşu şi alb), una din cele 5 departamente din Aquitaine, Golful Arcachon oferă conexiuni rapide pentru Paris  si pentru principalele capitale europene şi  restul lumii. Mare interioară, Golful Arcachon, permite intrarea din oras spre ocean.
În plus de la Arcachon, exista posibilitatea de a ajunge cu vaporul  spre insulele Cap Ferret, Ares, Andernos, La Teste de Buch şi Pyla sur Mer.
Oficiul de turism il gasesti aproape de gara Arcachon,unde ai acces la toate informatiile cu privire la statiune si la imprejurimile ei, si pe  site-ul lor oficial gasesti tot felul de informatii despre tot ce se intampla in statiune : http://www.arcachon.com/
De aici poti inchiria si biciclete 14 euro pentru adulti si 10 euro pentru copii, statiunea e prevazuta cu pista de bicicleta de-a lungul plajei.
Daca te plimbi prin statiune, vezi la tot pasul cafenele, pizzerii, restaurante cu specific asiatic, francez, indian.
Pe stradute mai gasesti magazine cu suveniruri, specifice unei statiuni ce se face parte din coasta de argint a Frantei.
De la Bordeaux pana la Arcachon faci in jur de o ora, cu trenul. Biletul costa in jur de 10 euro de persoana.
Ce mi s-a mai parut interesant de vazut si sper sa ajung si acolo curand, a fost  gradina zoologica care este creata de Bernard Couturier, care a realizat efectiv visul din copilarie de a trai aproape de animalele sălbatice. Pornind de la zero, Bernard a construit grădina zoologică pe pamantul sau, gradina avand 14 hectare pe care le ocupă astăzi. Există 50 de specii de animale sălbatice.Este deschisa de la 5 aprilie to 16 septembrie, intre orele 10:00 si 19:00, iar un bilet este de 12 euro pentru adulţi şi 8 euro pentru copiii de la 2 la 11 ani. Hrana pentru animale este vânduta la intrare şi sandwich-uri sunt disponibile pentru vizitatori.
Locatia gradinii  este de la statia de cale ferată  La Teste inca  10 km, la nord de Arcachon Gradina zoologica.
Cea cea mai mare gradina zoologica din Europa are specii incepand tigri, lei, lei albi(specie pe cale de disparitie), pantere, jaguari, rasi, pume, struti, hipopotami, maimute, ursi, pasari, girafe si ratoni.
Arcachon Zoo are, de asemenea castele gonflabile, plimbari cu ponei şi zone de picnic.
Mai multe date le puteti vedea si pe site-ul lor :
http://www.zoodubassindarcachon.com/
A+

Alexandra Urs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu