vineri, 19 februarie 2010

Deliciu de Bordeaux


In ultimul timp am gustat tot felul de minunatii dulci, specifice francezilor, de la tarta cu fructe, ecler, spuma de lapte,spuma de ciocolata, pana la diverse arome de sarlota…
Ce mi-a atras atentia in mod deosebit sunt 2 prajituri : flan si caneles.
Flan-ul este o prajitura cu crusta galbuie cu gust de caramel, uneori se mai pun si fructe in compozitie. Se serveste rece ca toate tartele de altfel, si este originala din Spania.
 
Caneles sunt niste prajituri mici, caramelizate, de culoare inchisa, cu crema de vanilie  in mijloc, au diferite forme si marimi.
Prajitura se acomodeaza bine la toate tipurile de bauturi : sampanie, ceai sau vin.
Se serveste in orice moment al zilei.
Este specifica zonei Bordeaux dar se mai gaseste si in patiseriile pariziene.
Sper ca atunci cand ajungeti in Franta sa gustati macar unul din sortimentele de mai sus, credeti-ma, merita...

Pe curand, ou A Bientot!
Alexandra Urs

Un comentariu:

  1. Au tot felul de bunatati ...dar vezi ca au o budinca buna care nu stiu cum ii zice e cu cascaval/branza, ou , o delicatete la cuptor...daca descoperi fa publica reteta ...se face la cuptor

    RăspundețiȘtergere