miercuri, 17 februarie 2010

Carnavalul celor 2 Rauri - editia 2010

Prima editie a carnavalului a fost in 1996 la initiativa Ministerului Culturii, fiind un proiect cultural, in colaborare cu Muzeul de  Arta Contemporana din Bordeaux si Scoala de Rock Barbey si este o combinatie de arta, muzica si dans si se desfasoara in orasele Bordeaux, Bassens, Cenon, Lormont si Floirac.
Carnavalul celor 2 Rauri invadeaza străzile din Bordeaux, duminică, 7 Martie 2010. 
Evenimentul atrage in fiecare an peste 40.000 de spectatori.
Marsurile si parada se desfasoara pe promenada,  de-a lungul raului Garonne, incepand cu ora 14.30:  400 de artisti (dansatori, muzicieni, actori), precum şi  marionete vor defila la parada. 
În acest an tara invitata oficial pentru a participa la acest carnaval este Turcia.
Inaintea carnavalului se organizeaza de asemenea, o serie de animatii, cu  spectacole pentru copii ;   numeroase ateliere de creatie se deschid incepand cu data de 15 februarie : pentru crearea de costume şi marionete, pentru pregatirea pasilor de dans , pentru construirea de structuri mobile.
Pentru al 15-lea an consecutiv, carnavalul este organizat de Scoala de Muzica de Noapte si Scoala Rock Barbey la care se mai adauga si alti colaboratori.

Cu alte cuvinte este un fel de carnaval asa cum se intampla si in Brazilia, numai ca aici costumele sunt facute artistic la limita bunului simt, muzica include mai multe genuri : de la rap, techno, muzica Gascon, pana muzica bască si africana, la care se mai adauga piese de teatru de strada si focuri de artificii.
Cu siguranta Domnul Mazare nu va avea curiozitatea sa faca act de prezenta la acest festival ca aici nu sunt brazilience dansatoare si nici nu se fumeaza trabuc…
Nu am gasit prea multe date despre acest carnaval, insa am gasit un blog care relateaza exact ce s-a intamplat anul trecut.
Voi fi acolo anul asta si voi reveni cu cateva detalii despre acest  Carnaval al celor 2 Rauri.

Pe curand,
Alexandra Urs

Un comentariu:

  1. Sa te uiti pe blog la mine cum iti preiau informatiile. Hot news ! Distarctie placuta la festival si fa poze sa vedem noi !

    RăspundețiȘtergere