marți, 29 iunie 2010

Pyla-sur-Mer

Intr-o zi de 26 iunie, am pornit spre noi locuri fascinante, pline de mister si ne-am oprit la Pyla-sur-Mer, aflata la aproximativ 60 de km de orasul Bordeaux. Pyla-sur-Mer este o statiune balneara franceza  situata la intarea in bazinul Arcachon. 
Ca  un scurt istoric, "creatorul " acestei  statiuni  este Daniel Meller, nascut la Bordeaux in anul 1863, cumpara teren si padure de la stat si transforma o parte din comuna La Teste in statiunea Pyla-sur-Mer "la ville dans la foret".
In Pyla-sur-Mer trebuie sa vizitezi neaparat :
- duna de nisip, considerata una din cele mai "ciudate" minuni ale lumii, "Dune du Pyla " sau “Dune du Pilat” , ambele sunt corecte (despre care am mai vorbit intr-un alt articol pe blog) .
- plaja aflata sub duna, Plage de la Corniche unde poti face plaja in voie pana pe la ora 16, in functie de starea mareei plaja incepe sa se inunde pana la lasarea noptii.
Este interesant faptul ca inoti in ocean si pe langa tine vezi pesti sau crabi.
- sanctuaul de pasari (unele pe cale de disparitie) din Rezervatia naturala Banc d’Arguin este vizibila inca de la intrarea in bazinul Arcachon, in functie de starea mareei. Aici poti ajunge numai cu barca, dar merita tot efortul. 
Pe site-ul de mai jos gasesti foarte multe informatii cu privire la rezervatiile naturale aflate pe teritoriul Frantei :
http://sites-nature.aquitaine.fr/reseau-aquitaine-nature
Interesanta excursie, chiar daca a fost scurta, dar a meritat, oceanul ma incarca cu o energie pozitiva.
Pe data viitoare...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu