vineri, 27 august 2010

Lacanau-Ocean

Ce poate fi mai minunat decat sa iti petreci vacanta intr-un loc cum este statiunea Lacanau-Ocean. Situata in Peninsula Medoc, cu o plaja intinsa pe 14 kilometri, unde pe langa bronzul de vara, poti sa practici si sporturi de apa. De mai bine de 20 ani Lacanau organizeaza in fiecare an Campionatul Mondial de Surfing si concursuri de ski nautic pe superbul lac cu acelasi nume.
Lacanau-Ocean este situata la 60 de kilometri de orasul Bordeaux, pe coasta Atlanticului si beneficiaza, ca si Riviera Franceza de la Marea Mediterana, de nu mai putin de 2300 de ore de soare pe an. Orasul are foarte multe case de vacanta, hoteluri, apartamente de inchiriat si camping-uri.
Daca nu esti un impatimit al sporturilor nautice, iti poti petrece vacanta invatand sa calaresti, sa participi la cateva cursuri de golf, sa faci o plimbare cu bicicleta in padure, sau sa te relaxezi la un centru spa, statiunea avand 2 hoteluri care au in incinta amenajate centre balneoclimaterice la preturi destul de piperate. Padurea de la Lacanau este cea mai lunga din Europa, unde beneficiezi de 100 de kilometrii de pista special amenajata pentru bicicleta. Poti inchiria o bicicleta de la 3 centre situate in oras, la un pret cuprins intre 8 euro (pentru jumatate de zi) si 83 de euro (pentru 3 saptamani), dar, credeti-ma pe cuvant, ca plimbarea prin padure face toti banii.
Restaurantele din Lacanau servesc platouri traditionale specifice zonei cu fructe de mare si peste, dar si retete traditionale frantuzesti ca supa de ceapa, cartofii frantuzesti, iar la desert renumitele tarte cu fructe.Toate aceste delicatese pot fi acompaniate minunat cu un vin de Medoc sau un “Blanc Moelleux” de Bordeaux.
Un mod placut de a petrece o vacanta de neuitat.

Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu