vineri, 16 august 2013

Vacanta Spania – Franta (2) - Castro Urdiales


Al doilea oras pe care ni l-am propus sa il vizitam a fost Castro Urdiales, un vechi port pescaresc,o  armonie intre modern si antic. Situat chiar la frontiera dintre provincia basca Viscaya (renumita pentru vinul sau « la rioja ») si provincia Cantabria. Orasul are foarte multe fortarete datand din Evul mediu, printre care se numara biserica gotica « Santa Maria de la Asuncion » din secolul al 13 lea, podul medieval si castelul, care domina portul. Alte monumente romane de interes au fost biserica « San Pedro » construita in secolul 11 in stil romanic si canalizarea de origina romana care uneste « Fuente Mineral » de centrul orasului.
Din pacate curatenia orasului a cam lasat de dorit, mai ales ca eram si in plin sezon turistic; dezamagirea a fost totala atunci cand am vazut ca intre cele 2 monumente arhitecturale gotice trona o terasa mediocra, cu scaune din plastic.  Ne-am plimbat un pic si pe faleza care duce la farul « Castillo » si am privit spre infinitul Atlanticului. Am pornit iar la drum spre locul de cazare aflat la circa 20 de kilometri de Santander, la o pensiune din mijlocul padurii. Suficient pentru o zi.

Pe curand cu noi aventuri din vacanta!

Un comentariu:

  1. Spania este o tara latina si asta zice multe :)
    Stiu ca si pe mine m-au surprins peturile goale si chistoacele aruncate peste tot in Madrid inca inainte sa inceapa noaptea. Iar scaunele de plastic am vazut la greu prin Andaluzia!

    RăspundețiȘtergere