luni, 27 august 2012

Cu masinuta prin Europa I - Muntii Padurea Neagra


Prima oprire Muntii Padurea Neagra – Grafenhausen Birkendorf Uhlingen
Dupa un drum de 16 ore cu masina, am ajuns in sfarsit la destinatie. 
Padurea Neagra este o zona de munte impadurita in Baden-Württemberg, Germania. Aceasta regiune muntoasa de 193 de km lungime si 60 de km latime acopera aproximativ 12000 de km patrati ai tarii. Zona este pastrata de catre voluntarii Schwarzwaldverein (Societatea Padurea Neagra), cel mai vechi club german de alpinism existent. 
Acest lant muntos este alcatuit din gnais (roca meramorfica) si acoperit cu un strat de piatra de nisip. Fluvii cum ar fi Dunarea, Neckar, Wiese si Murg traverseaza acesti munti, oferind regiunii alimentare cu apa pentru pastrarea ecologiei. 
Aceasta regiune impadurita din Germania este alcatuita in special din pini si brazi. Muntii Padurea Neagra adapostesc o fauna rara, cum ar fi cai cunoscuti sub numele de "Vulpile din Padurea Neagra" si vaci Hinterwalderberg. 
Cei 22531 de km de trasee prezente in acest teritoriu sunt potriviti pentru activitati cum ar fi ciclism, drumetii sau alergare pe teren variat. Privelistea este magnifica iar curbele sunt de mare efect pentru cei in cautare de adrenalina. In Birkendorf Uhlingen se gaseste si un bazin de bai termale, un muzeu al ceasurilor cu cuc (specific zonei) si o capela.
Padurea Neagra  este cu adevarat un loc minunat pe care mama natura l-a oferit omenirii. Oricine ar trebui sa o viziteze cel putin o data in viata.

Pe curand cu noi aventuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu